Jdi na obsah Jdi na menu
 


Botič 2009 aneb jak jsem se stal trotlem zájezdu

7. 10. 2009

Botič 2009 aneb jak jsem se stal trotlem zájezdu

Je neděle brzy ráno a mě zvoní budík . Stejně už nespím , páč mám cestovní horečku a tak po tmě vyrážím z jižních Čech na vyhlášenou pražskou stoku . Cesta probíhá v pohodě a ani neobracím auto na střechu s následným zbabělým vykrysením bočním okénkem jako při svém posledním trotlovském počinu loni na jaře cestou na Čeňkárnu .

Na náplavce u vyústění Botiče do Vltavy jsem první a tak dávám pokec s Henrym , který tam vyvěšuje svou reklamu na zábradlí.

Přijíždí zbytek osazenstva a jdeme vzbudit spáče do klubu Válec. Byla to tam po včerejší válcující párty samá mrtvola , ale stejně nakonec dávali na vodu dřív , než my .

Když už konečně platíme splutí a necháme si vydezinfikovat dutiny , je okolo dav různorodých vodáků. Máme zpoždění a tak dávám klobásku , fotím pár snímků ,sleduju destrukci několika pádel ,pár krys , narážení helmou do roury a už skáču do Kursku nad rourou . Čekám na volný průjezd, ale přede mnou se v rouře zasekává otevřená deblovka . Chvíli jim trvá , než ji uvolní ze spárů proudu . „ To je samý zdržování“, v duchu nadávám. No kóóónečně! A tak rychle na to .

Jenže jedu moc vpravo a zadrhávám o kozu nájezdu do trubky . Kursk se naklápí a jeho špička prudce uskakuje vlevo… rána BUM… a už vím , co tu dělali ti „trotlové“ přede mnou .

Naštěstí se rychle dostávám ze zaklíněné lodi a hned za mnou vystřeluje nafukovací vak . Pokouším se Kursk vyprostit , ale je pod tíhou proudu jak zalitý v betonu . Skrz vodu pozoruji rozšklebený límec a v duchu se s ním loučím . Naštěstí na pomoc přispěchali kamarádi a po několika neúspěšných pokusech a za pomoci házeček je loď konečně uvolněna a odjíždí trubkou .Odvíjející se házečka ještě karabinou třepne  přihlížejícího a už mizí za lodí v díře .

Jdu pro ni , lovím a kontroluji škody . Kursk je asi opravdu nesmrtelnej. Jen pár prasklin , voda v čerpadle a píchlej vak . Dopadlo to lépe než si zasloužím.

Michal nepoučen sledováním nezdarů vyráží s Barakou zkusit trubku . V nájezdu horlivě manévruje a nestíhá sklopit pádlo . Zaráží ho napříč trubky a už na něm visí za pás . Z roury mu čouhá jen zadek a tak za ním skáču a ptám se jestli je v pohodě . S pádlem nejde hnout , ale čím dál víc se ohýbá a tak říkám , že je za chvíli volnej . Jen co to dořeknu, praská hruška pádla a Michal/pádler mizí v rouře .  A nejen on… Proud vody mě strhává za ním a tak si dávám rouru po zadku . Celkem fofr .

Dole se kamarádi upřímně baví na můj účet , ale já se svým výstupem ještě nekončím . Dáváme na vodu a já volím tradičně Alpský styl. Jenže při pokusu nasednout nahoře na břehu se mi nečekaně rozjíždí loď pod nohama a než stačím zakleknout a najít pádlo, plavu opět . 

Ostatní se nemohou dočkat , co předvedu příště. Myslím, že toho už bylo opravdu dost a tak předávám smůlu dál. Např. nešťastníkům a jejich roztrženým  raftům z pokusu sject jez s trčícíma traverzama .

Ani později není nuda , sledujeme kluka co evidentně klečí v C1 Špuntovi poprvé a krysí v každé druhé zatáčce . Obdivuju jeho otužilost , když se mu zimou třese zadnice v plavkách .

Na Marcele a dalších stupních se koná obvyklá zábava . Jen příjezd dvou Pálav na Grébovku bokem a vyskočením vždy poloviny posádky z lodi těsně nad hranou stupně vybočuje z obvyklých taškařic .

Tenhle Botič musel stát hodně materiálu , ale snad se nikomu nic vážného nestalo i když někteří byli namazaní , že nemohli sami ani stát na nohou .

Jo a letos byl jinak Botič super a ani tolik nesmrděl jako jindy .

 Video z akce /clanky/videa

Další článek a pěkné video z roury najdete na  http://www.horydoly.cz/vypsat.php?id=12457

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář